Genomic Breeding

Genomic Breeding richt zich op de ontwikkeling van verbeterde rassen door het toepassen van genomic breeding tools en high throughput merker-identificatie. Genetwister gebruikt een reeks van technieken, waaronder association breeding en analyse van gen expressie om voorheen onbekende genetische informatie te implementeren in commerciele veredelingsstrategieen. Daarbij worden moleculaire merkers ontwikkeld voor gebruik in de veredeling, metabolic engineering en diagnostiek. Marker discovery is gericht op het identificeren van polymorphismen, met name SNPs met behulp van eigen-ontwikkelde bioinformatica analyses. De afdeling maakt veel gebruik van bioinformatica voor de analyse van de grote hoeveelheden data die wordt gegenereerd bij fenotypering, sequentie analyse, associatie studies en data-mining en van green biotechnology voor metabole en biochemische analyses.