Bioinformatica

De bioinformatica afdeling past informatietechnologie toe op het onderzoek wat gedaan wordt bij Genetwister. Binnen de afdeling wordt kennis en expertise op het gebied van moleculaire biologie, informatietechnologie, programmeren en statistiek gecombineerd ter ondersteuning van gen-identificatie, veredeling, metabolic engineering en diagnostiek. Een belangrijke activiteit hierbij is visualisatie van data, aangezien dit essentieel is voor de andere afdelingen en de klanten bij het omzetten van resultaten in praktische toepassingen.

De afdeling heeft tools ontwikkeld voor de analyse van sequence data, SNP discovery (SNPaware™ software), genoom-analyse en expressie data-analyse van custom oligoarrays. Daarnaast zijn databases ontworpen voor de opslag en analyse van biologische datasets waarvan de toegang voor klanten wordt geregeld via web-applicaties.

Genetwister levert een breed aanbod aan services op het gebied van bioinformatica voor moleculair onderzoek aan planten.

 • Genomisch resequencing data analyse
 • Transcriptoom analyse
 • Kwaliteitscontrole op sequence data
 • De novo genoom assemblage
 • Referentie mapping
 • Expressie data-analyse
 • SNP discovery / detectie
 • Associatie mapping
 • Gen predictie & annotatie
 • Genoom visualisatie
 • Database beheer
 • Assisteren bij fenotypering